06-11266896 info@boerensolex.nl

Gezellig toeren op de Maasdijken met echte oldtimer Solexen en Tandemsolexen!

De BoerenSolex routes
Toeren aan de Maas met direct
langs de route historische stadjes

Over de route

Onze solextocht over de Maasdijken heeft alles, toeren aan de Maas met direct langs de route historische stadjes, een groot horeca aanbod, veerpontjes, jachthavens en natuurgebieden.

De routes voor onze tochten en solex arrangementen langs het water op de Maasdijken in Brabant en Gelderland strekken zich uit van Maasbommel tot Grave. Er is tijdens de solextochten voldoende tijd om onderweg een stop te maken bij een van de vele horecagelegenheden, van café, restaurant tot hotel, welke langs onze Maasroute gevestigd zijn.

Tijdens het solextoeren over onze Maasdijkroute ervaar je de nostalgie van weleer rijdend langs tal van monumentale panden, de kleine dorpjes Overlangel, Neerloon, het vestingstadje Ravenstein en de dorpjes Neerlangel, Deursen en Dieden. Langs natuurgebieden rond oude Maasarmen voorbij Haren ga je bij het kloosterstadje Megen de rivier de Maas over met het veerpont richting Maasbommel langs de jachthavens of met het veer richting Appeltern. Vervolgens door het vestingstadje Batenburg (waar in de oude kern de ruïne van het kasteel nog duidelijk zichtbaar is) toer je richting Niftrik. Voor Niftrik ga je over de Maasbrug via het stadje Ravenstein naar Herpen. Bij een dagvullend programma rijd je Niftrik voorbij richting Balgoy waarna je over de Maasbrug via het vestingstadje Grave langs het natuurgebied van de oude Maasarm rond Keent toert. Vanaf Keent, een van de kleinste dorpen van Nederland en onderdeel van het natuurgebied de Maashorst, rijd je langs de Hertogswetering om weer terug te keren naar Herpen. Na de solextocht is er de gelegenheid om in de ontvangstruimte of vanaf ons terras met een drankje te genieten van het fraaie uitzicht.