06-11266896 info@boerensolex.nl

Gezellig toeren op de Maasdijken met echte oldtimer Solexen en Tandemsolexen!

Arrangement
Solex met bezoek aan

*Stoomgemaal De Tuut
Het gerestaureerde stoomgemaal De Tuut te Appeltern is een ‘landmark’ in het rivierenlandschap van Maas en Waal. De slanke, herbouwde schoorsteen is al van verre zichtbaar. Het gemaal met zijn uitwateringssluizen, de kolenloods, de machinisten-woningen en het nabijheid gelegen moderne elektrische gemaal Bloemers vormt ook architectonisch een zeer interessant geheel. Het bezichtigen van het gemaal is mogelijk onder leiding van een gids (*tot 10 personen digitaal) Gedurende de rondleiding krijgt u dan niet alleen het hele gemaal en de installaties te zien, maar wordt u ook het een en ander verteld over de historie, de rol van het gemaal in de waterhuishouding en de toegepaste techniek met betrekking tot stoomaandrijving en bemalingspompen. In het gezellige stoomcafé kunnen jullie een drankje met nootjes nuttigen. Na dit bezoek kunnen jullie weer de solextocht vervolgen.

Stoomgemaal De Tuut www.de-tuut.nl

*“Het Paddenstoelenhuis”
Op een bijzondere locatie halverwege de tocht stoppen jullie in Berghem voor een rondleiding bij Het Paddenstoelenhuis.
Paddenstoelen zijn geweldig! Dat vinden René en Marja van Het Paddenstoelenhuis. U bent met uw gezelschap tijdens de solextocht dan ook van harte welkom voor een rondleiding op hun Paddenstoelenkwekerij. Daar ziet u met eigen ogen hoe de paddenstoelen groeien. Daarna wordt u gastvrij ontvangen in het Paddenstoelenhuis. Daar mag u dat ook proeven, want onder het genot van een drankje mag u aanschuiven voor een kleine ‘Paddenstoelenproeverij’. De recepten van Het Paddenstoelenhuis krijgt u natuurlijk mee naar huis.

Arrangement *paddenstoelenhuis is inclusief:

Per persoon 2 consumpties (1 x koffie of thee, 1 x consumptie naar keuze)
Iets lekkers bij de koffie
2 kleine paddenstoelenhapjes
Bakje Paddenstoelen ‘Pluk van de dag’ (150 gr pp) met recepten mee naar huis

Het Paddenstoelenhuis www.hetpaddenstoelenhuis.nl

De kwekerij www.vande-vorle.nl

*Wijngaard De Kleine Heerlijkheid
Op deze unieke locatie halverwege de tocht stoppen jullie in Horssen voor een rondleiding in de wijngaard van familie Fransen waar u alles wordt verteld over wijnbouw en escargotteelt in Nederland. In de fantastische binnenruimte of op het mooie buitenterras midden tussen de druivenranken kunt u genieten van de wijnen of druivensappen. Na afloop kunt u natuurlijk diverse lekkernijen kopen om thuis na te genieten van dit heerlijke uitstapje.

Wijngaard De Kleine Heerlijkheid www.kleineheerlijkheid.nl

Stoomgemaal De Tuut
v.a. 2 pers. €43.- pp

Het Paddenstoelenhuis
v.a. 10 pers. €52,50 pp

Wijngaard De Kleine Heerlijkheid
v.a. 20 pers. €42,- pp

 

Tijdsduur 4 uur, 2 uur toeren, 1½ uur op locatie